Μία γιρλάντα γούρι!!

Για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα των επερχόμενων εορτών αποφάσισα να κάνουμε μια διακοσμητική γιρλάντα με ξύλινα στοιχεία, που την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα μπορούσατε να τα χαρίσετε σαν γούρια (2 σε 1 δηλαδή).

Λοιπόν εγώ επέλεξα σαν φετινό θέμα να έχω το αστέρι. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το ορθό πεντάκτινο αστέρι είναι σύμβολο προστασίας δύναμης και ισορροπίας. Στα μαθηματικά αναπαριστά τον ίδιο τον άνθρωπο (με τα 5 άκρα ανοιχτά). Γενικά το διάλεξα τυχαία, αλλά ενθουσιάστηκα με τα πόσα πράγματα συμβολίζει σε κάθε πολιτισμό!!
Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πάρα πολλά στοιχεία όπως: πέταλα, ρόδια, μισοφέγγαρα,  καμπανάκια, αλογάκια και πολλά άλλα.

Υλικά:

Πινέλο πλακέ

Χρώματα ακρυλικά

Ξύλινα αστεράκια

Ξύλινες λέξεις

Μαρκαδοράκια ανεξίτηλα

Κόλλα υγρή

Κορδέλες

Μπορείτε ακόμη να βάλετε και να κρεμάσετε και άλλα διακοσμητικά για να κάνετε τα γούρια σας πιο ιδιαίτερα.

1

Βήμα πρώτο:

Bάφουμε τα αστεράκια και από τις δυο πλευρές ,χρησιμοποιώντας το πλακέ πινέλο, με το ακρυλικό χρώμα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αν χρειάζεται περνάμε και δεύτερο χέρι. Το ίδιο κάνουμε και με τις ξύλινες λέξεις αν δεν θέλουμε να τις αφήσουμε στο φυσικό τους χρώμα.

2

Βήμα δεύτερο:

Κολλάμε τις ξύλινες λέξεις στα αστεράκια μας με την υγρή κόλλα

3

Βήμα τρίτο:

Ζωγραφίζετε ματόκλαδα στα αστεράκια με ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι (δυο καμπύλες και 6 γραμμούλες στη κάθε καμπύλη). Διακοσμούμε το αστεράκι μας πουά, με μικρές τελίτσες.

4

Βήμα τέταρτο:

Κρεμάμε τα αστεράκια στην κορδέλα και είναι έτοιμη!!!

merry_christmas2