Μεταμόρφωσε τα πλαστικά σου λουλούδια

Αν βαρεθήκατε τα πλαστικά λουλούδια που όλοι έχουμε κάπου μέσα στο σπίτι μας,είτε στολισμένα είτε κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι ,αποθήκη,πατάρι,σας έχω μία παραλλαγή τους που θα σας κάνει να τα ξεθάψετε!!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 

Πλαστικά ή υφασμάτινα λουλουδια

 

Γύψο καλλιτεχνίας

 

Ένα πλαστικό μπολ για την ανάμειξη & το αντικείμενο που θα στολίσετε με τα λουλούδια

1.

Βήμα πρώτο:

Mαζεύετε όλα  τα πλαστικά σας λουλούδια και τα καθαρίζετε με ένα βρεγμένο πανάκι απλά για να φύγουν οι σκόνες.

2.

Βήμα Δεύτερο:

Aγοράζετε γύψο καλλιτεχνίας σε σκόνη. Οι αναλογίες ανάμειξης διαφέρουν όχι μόνο ανά είδος γύψου αλλά ακόμη και ανά προϊόν και εταιρία και μπορεί να ποικίλουν από 1:1 έως και 1:4 γι΄ αυτό και ακολουθείστε τις οδηγίες ανάμειξης που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε. Αφού φτιάξετε το μείγμα γύψου, αδειάζετε σε ένα σκεύος τόση ποσότητα ώστε να επαρκεί σε βάθος και ύψος για τα λουλούδια που θα καλύψετε.

Οδηγίες

Βυθίστε τα λουλούδια στο μπολ κουνήστε τα για 2-3 λεπτά, αφαιρέστε και αφήστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν για μερικές ώρες(3-4).

Αφού στεγνώσουν είναι έτοιμα να τα στολίσετε όπου εσείς θέλετε. Απλά κόψτε τα κοτσάνια τους και κολλήστε τα.

Παρακάτω σας δίνω κάποιες ιδέες.

Tips

 Το ιδανικό σε ότι αφορά τον χρόνο στερεοποίησης, με όποιον τρόπο κι αν έχετε δημιουργήσει μια γύψινη κατασκευή, είναι να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς για μια ολόκληρη μέρα πριν την οποιαδήποτε μετέπειτα επεξεργασία της. 

 Τις ατέλειες και ανομοιομορφίες του γύψου κυρίωςπεριμετρικά των κατασκευών, μετά το ξεκαλούπωμα, μπορείτε να τις τρίψετε με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, ισιώνοντας και λειαίνοντας τις άκρες και δημιουργώντας καλύτερο φινίρισμα.

 Με ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες μπορείτε να βάψετε, αφού φυσικά στεγνώσει εντελώς οποιαδήποτε γύψινη κατασκευή όπως και να κολλήσετε πάνω της οποιοδήποτε διακοσμητικόστοιχείο από ύφασμα, χαρτί, χάντρες, βότσαλα κλπ.